2. november 2020

Klassiske skolekoncerter på festival

Fra lørdag d. 31. oktober til søndag d. 15. november spiller Klassisk Musik Festival – KMF 336 i Herning og Ikast-Brande Kommune, for første gang med seks klassiske skolekoncerter, der er del af LMS’ projekt Smag for Klassisk.

Siden 2002 har Klassisk Musik Festival fyldt Herning og Ikast-Brande Kommune med klassiske toner fra morgen til aften i 336 timer, altså 14 dage. I disse dage spiller festivalen igen, den 2.-4. november med LMS Skolekoncerter på programmet spillet af duoen Krøyer & Winding.


Det seneste år har LMS haft øget fokus på den klassiske musik i forbindelse med projektet “Smag for Klassisk”, støttet af

Det Obelske Familiefond samt Spar Nord Fonden. Projektet skal sikre, at flere børn møder klassisk musik af høj kvalitet i øjenhøjde, og en af indsatserne har været at få flere klassiske musikere interesseret i at spille skolekoncerter. Derfor vækker det også stor glæde, at LMS bliver en del af KMF 336.


“Vi er glade for, at Klassisk Musik Festival som noget nyt har valgt også at sætte skolekoncerter på programmet. Det ligger så godt i tråd med vores arbejde med Smag for Klassisk, og det er dejligt at have fundet en ny samarbejdspartner, der brænder for den klassiske musik og kan se, den selvfølgelig også skal tilbydes børnene," siger Ebbe Høyrup, der er koncertdirektør hos LMS.


Krøyer & Winding er en del af projektet Smag for Klassisk og for duoen giver det rigtig god mening, at Levende Musik i Skolen og Klassisk Musik Festival nu slår kræfterne sammen.


“Hvis man vil have den musikalske dannelse, børnene får af at møde klassisk musik og generelt genrer, som groft sagt ikke bliver spillet på P3, så skal man prioritere det. Derfor er det en vigtig opgave, Levende Musik i Skolen og Klassisk Musik Festival står med her," siger klarinettist i duoen, Rasmus Krøyer.


Krøyer & Winding har spillet skolekoncerter for Levende Musik i Skolen siden 2017 og starter denne sæsons skolekoncerter ud med at spille på Klassisk Musik Festival. For duoen er skolekoncerter en helt særlig mulighed for at dele den klassiske musik med børnene.


"Klassiske koncerter bliver tit holdt om aftenen og i kammermusikforeninger og lignende, hvor man ikke ser mange børnefamilier, så hvornår kommer danske skolebørn til klassisk koncert? Ikke tit! Derfor er det helt unikt at man præsentere dem for det i skolen”, siger Rasmus Krøyer.


Læs mere om “Smag for Klassisk” her og Klassisk Musik Festival 336 på http://kmf336.dk/event/.


Krøyer & Winding spiller klassisk skolekoncerter fra d. 2.-4. november under KMF 336. 

Foto: Mads Strømme