2. oktober 2021

KulturCrew klar til at styre verdens største festival for skolekoncerter

73 skoleelever i alderen 11 til 15 år er udnævnt til KulturCrew på LMS Festival 21. Opgaven inkluderer, at børnene skal arbejde som stagehands, tage sig af musikerkontakt og præsentere kunstnerne fra festivalens scener. Og de glæder sig!

En stor flok energiske skolebørn spiller en afgørende rolle, når LMS Festival 4.-6. oktober afvikler over 100 skolekoncerter fra 14 forskellige scener i det indre Aarhus. 73 elever fra Aarhus og Syddjurs Kommuner har meldt sig frivilligt til som KulturCrew at slæbe udstyr, passe backstageområder og ikke mindst præsentere kunstnerne før koncerterne.


“Det bliver så fedt. Jeg elsker koncerter og drømmer selv om at blive musiker og arrangere festivaler i fremtiden, så jobbet er helt perfekt,” siger Elvin Krill på 15 år fra Frederiksbjerg Skole i Aarhus.


Han og crew-veninden Sofia Lagoni var ikke i tvivl, da de blev spurgt, om de ville være med til at afvikle LMS Festival. Den store begivenhed er skabt af kompetencecentret Levende Musik i Skolen (LMS), som årligt arrangerer knap 3.000 skolekoncerter i Danmark.


“Det er så fedt at lære noget nyt, som man kan bruge i praksis både nu og senere i livet. Det handler både om at tage ansvar, organisere ting og turde tale til store forsamlinger,” lyder det fra 14-årige Sofia Lagoni.


Fællesskab og sammenhold

Ud over al den indbyggede læring byder KulturCrew også på potentielle nye venskaber samt glæden ved at løse en stor opgave sammen:

“KulturCrew er en fed måde at være sammen med andre unge på. Både dem fra vores egen skole og fra andre skoler. Det er sjovt at mødes og være med til at få en rigtig festival til at køre,” siger Sofia Lagoni, der primært skal være med til koordinere aktiviteterne bag scenen.


“Det bliver super cool at møde musikerne og finde ud af, hvad de i virkeligheden er for nogen. Det finder man jo ikke ud af bare ved at opleve koncerten,” konstaterer Elvin Krill, der bliver vært på en af scenerne.


Fantastisk tilbud til eleverne

KulturCrew giver eleverne en masse oplevelser og erfaring, som skolerne i mindre grad kan levere, mener Lass Lassen, som er kontaktlærer for KulturCrew og LMS Skolekoncerter på Frederiksbjerg Skole.


“Eleverne oplever virkelig at blive anerkendt, set og regnet med i processen. De gør en reel forskel og vokser øjeblikkeligt med opgaven. Det er så fedt at se,” siger Lass Lassen.


KulturCrew har tilmed potentiale til at smitte positivt af på hele elevgruppen:

“Jeg er sikker på, at crew-medlemmernes kammerater vil få større interesse for musik og skolekoncerter, når det er børn og unge fra KulturCrew, der præsenterer kunstnerne. Det er jo et klart kvalitetsstempel,” mener kontaktlærer Lass Lassen.


Tag godt imod det spændte og kompetente KulturCrew på LMS Festival 2021 .