7. november 2017
Tak for ansøgninger
389 ansøgninger blev det til, da LMS efterlyste musikgrupper til turné i skoleåret 2018-19. Nu venter den store udvælgelsesproces.
15. november står den på maraton-fagudvalgsmøde hos LMS. Kassen med godter er fyldt op, kaffebeholdningen sikret, mødelokalet booket og fagudvalgsmedlemmerne er hver i sær godt i gang med at læse, se og lytte sig gennem de mange ansøgninger, interesserede musikgrupper og solister har sendt ind til LMS.
389 ansøgninger lå der i systemet, da det lukkede den 1. november kl. 12. Det er ni færre end sidste år, men stadig langt flere end alle de foregående. Og tallet kunne let have været større. Faktisk var der oprettet yderligere 65 ansøgninger, som af den ene eller anden grund ikke blev gjort færdig og sendt ind.
[IMG1]
"Vi er virkelig glade for den store interesse der er for at spille skolekoncerter. Det er godt for både skolerne og musiklivet, at musikerne har blik for det her publikum. Som vi ser det – og som vi også kan høre fra mange af ansøgerne – er en skolekoncertturné en god chance for musikerne både for en indtægt, en masse erfaring og så for at få sikret musiklivets fremtid både ved at skabe nye fans af livemusikken, få åbnet børn og unges øjne for andre genrer end de mainstream og endelig at få vækket nye, spirende musikere til live i eleverne," siger en glad Ebbe Høyrup om det store antal ansøgere.
Fravalg og fremtidsfrygt
LMS forventer at der skal udvælges 90-100 koncertproduktioner, altså skal omkring 75% af ansøgningerne sorteres fra.
"Det bliver svært at vælge ud, det ved vi fra tidligere år, men i år har fagudvalget fået lidt bedre forhold, idet spørgsmålene i ansøgningsskemaet er blevet skarpere, og musikgrupperne har måtte begrænse sig til én lydfil og én video. Det gør processen med at gennemgå det hele hurtigere, men det ændrer selvfølgelig ikke på, det er en stor opgave; og svær, fordi der skal vælges så mange kvalificerede ansøgere fra," siger Ebbe Høyrup.
Næste år bliver det med endnu mere spænding, LMS går ansøgningsfristen i møde. Der bliver den nemlig rykket helt frem til 15. oktober. På den dato i år, var der kun kommet 30 ansøgninger ind.
"Vi gruer selvfølgelig lidt for, om nu folk bare kører den på rutinen næste gang og derfor kommer for sent, men vi har allerede planlagt forskellige kampagner, som skal minde musikerne om, at de skal tidligere ud af klappen næste efterår, så det håber vi bliver nok," fortæller koncertdirektør Ebbe Høyrup.
Sådan kom ansøgningerne ind
12/10 kl. 12 - 25 ansøgt
19/10 kl. 12 - 50 ansøgt
26/10 kl. 12 - 100 ansøgt
29/10 kl. 12 - 149 ansøgt
31/10 kl. 12 - 256 ansøgt
1/11 kl. 12 - 389 ansøgt
Statistik
Hvis vi dykker lidt ned i tallene for de 389 ansøgninger kan man se, at de til sammen dækker over hele 1336 musikere heraf 1063 forskellige. Med andre ord optræder en del af musikerne i mere end én ansøgning, nogle op til tre-fire forskellige, én i fem, én i seks og én i hele syv af de ansøgte musikgrupper.
Andre facts om årets ansøgerfelt:
- Der er i gennemsnit 3,4 musikere per ansøgning
- Den største gruppe har 12 medlemmer
- 28% af ansøgerne var kvinder
- Jacob/jakob er det mest udbredte fornavn blandt ansøgerne
- Nielsen er det mest udbredte efternavn blandt ansøgerne
- 62 % af kontaktpersonerne er fra Sjælland og 21 % fra Jylland – til sammenligning fordeles den danske befolkning generelt med 45% i hvert af de to områder.