24. maj 2024

550 elever spiller koncert med LMS-gruppe

LMS-gruppen Musikflyveren og elever fra 28 skoler i Viborg Kommune omdannede d. 23. og 24. maj Viborg Stadionhal til én stor koncertsal.

"Entusiasme, musikglæde og samskabelse. Vi formår at gøre det her i fællesskab.”

Sådan beskriver Rikke Kamedula Skovsbo, Børnekulturkonsulent hos Viborg Kommune, den netop afholdte Kultursporsfestival i Viborg. Her var omkring 550 børn med hver deres instrument samlet for at spille koncert med LMS-gruppen Musikflyveren.

Med fire guitarklasser, tre klarinetklasser, én tværfløjteklasse og 21 klaverklasser med 160 el-klaverer var eleverne fordelt over to dage, så der var sikret en balance i instrumentgrupperne.

Før Kultursporsfestivalen havde eleverne haft mulighed for at øve sangene igennem med deres kultursporsklasser, som er musiktimer, hvor musikskolelærere fra Kulturskolen Viborg kommer ud og underviser på skolerne. Det var Musikflyverens sange, der var blevet øvet, og i løbet af dagene stod de professionelle musikere for at sætte det hele sammen til én stor koncert.

Inspiration til mere

Kultursporsfestivalen er arrangeret af skolerne selv, LMS og Kulturskolen Viborg med formålet om at give eleverne et fællesskab og ikke mindst et møde med professionelle musikere.

“Med Kultursporsfestivalen har vi ønsket at give alle børn, der spiller et instrument, mulighed for at møde hinanden, få en fornemmelse af at være en del af noget større og opleve et fællesskab i musikken. Med mødet med en professionel musikgruppe ønsker vi, at vi kan give eleverne ekstra motivation og inspirere dem til at fortsætte med at spille,” fortæller Palle Friborg Kjeldgaard, der er Kulturskoleleder hos Kulturskolen Viborg.

Det ønske blev i den grad opfyldt:

“Det er ret vildt, at musikerne kan så meget i forhold til os. Når jeg ser dem, tænker jeg: De har godt nok lært meget. Det vil jeg også gerne,” sagde Jens Peder Knudsen fra 4. årgang Bjerringbro Skole, der spillede klarinet under Kultursporsfestivalen.

Krydsfeltet mellem kunst og læring

LMS’ rolle ved Kultursporsfestivalen er et led i arbejdet med Kulturministeriets Musikhandlingsplan, hvor LMS arbejder med at udvikle musikoplevelser, hvor børn og unge er medskabende. At dette kan ske i samarbejde mellem grundskole, kulturskole og LMS selv, er ekstra givende.

"Det er vigtigt, at vi skaber et krydsfelt mellem kunst og læring, og det gør vi bedst gennem samarbejde på tværs af institutioner. Ved at kombinere ressourcer og ekspertise fra forskellige musikalske institutioner kan vi skabe en rigere musikoplevelse for vores børn. Det er Kultursporsfestivalen et virkelig godt eksempel på,” siger direktør Gitte Abildtrup.

Du kan læse mere om musikhandlingsplanen her.