27. februar 2024

AND THE AWARD GOES TO?

Så er der åbent for nomineringer til dette års YAMawards!

I sidste uge fortalte vi her på siden, at det er tid til at søge om at spille til YAMsession 2024 i Bodø – og i denne uge følger vi så trop med flere spændende YAM-nyheder.

YAM, der står for Young Audiences Music, har nemlig åbnet for nomineringerne til dette års YAMawards – et prestigefyldt awardshow, som hylder musikere, der har gjort et særligt flot stykke arbejde i deres formidling af livemusik til børn og unge under 18 år.

De fem kategorier, der kan nomineres i, er i år som følger:

  • Bedste mindre ensemble.
  • Bedste større ensemble (8 personer eller derover).
  • Bedste opera.
  • Bedste inddragende projekt.
  • Ebbe Høyrups pris for bedste skolekoncert.

Kender du en solist eller musikgruppe, der har gjort sig fortjent til en af ovenstående priser, så finder du linket til nominering her. (Og ja, det er også tilladt at nominere sig selv!)

Foruden æren modtager vinderen af hver kategori en præmie på 1000 euro. Samtidig har alle nominerede chancen for at vinde den såkaldte ‘Public Choice Award’, som går til den gruppe, der får flest online-stemmer op til selve prisuddelingen.

HeartBeat nyhedsbillede

Da YAMawards i 2023 løb af stablen i Brasilien, blev det danske HeartBeart Group, der vandt den eftertragtede 'Public Choice Award'. Gruppen, der i en længere årrække har spillet skolekoncerter for LMS, optræder med en unik blanding af stomp, sang og teater. Foto: Kristoffer Juel Poulsen. 

Pris med danske aner

Er man kendt i skolekoncert-regi vil man garanteret allerede have spottet, at prisen for bedste skolekoncert er opkaldt efter et kendt LMS-ansigt. “The Ebbe Høyrup Award for Best School Concert” er nemlig opkaldt efter tidligere LMS-direktør Ebbe Høyrup, som havde et stort hjerte for det internationale arbejde i JMI og YAM.

Skolekoncertprisen har eksisteret siden 2022, og hos LMS håber vi, at i år er året, hvor den ikke bare er dansk af navn, men også kommer i danske hænder! Så hermed en klar opfordring til alle danske skolekoncertgrupper om at melde sig ind i kampen om den flotte pris.

Deadline for nomineringer er d. 15. april. Herefter vil en professionel dommerjury udvælge de bedste nominerede produktioner i hver kategori, og den endelige prisuddeling finder sted d. 17. september i Bodø, Norge.

Forsidefoto: Tim Theo Deceuninck