29. maj 2020

Øjenåbnende netværksdag

Nyt, nationalt netværk af materialeproducenter på tværs af det danske musikliv mødtes til digitalt seminar og tog hul på en fremtid med mere samarbejde og fællesskab.

Mandag den 25. maj 2020 dukkede de spændte hoveder op en efter en på skærmen i Google Meet. Efter de obligatoriske tekniske problemer var alle deltagerne klar, og dagens netværksseminar blev sat i gang. Dagens agenda var klar: Det skulle handle om undervisningsmaterialer.


”Når vi samarbejder, kan vi måske undgå at lave det samme arbejde flere gange, men bruge materialer fra en fælles kilde.” Sådan lyder det fra materialeudvikler og lærer Ghita Johansen, der under seminaret holdt et oplæg, der skulle give et indblik i skolernes situation og den digitaliserede hverdag.


Dagen var fyldt med vidensdeling og kontakt mellem aktørerne. Seminaret blev for deltagerne en øjenåbner for, hvad andre kulturinstitutioner beskæftiger sig med, og hvordan man kan skabe et samarbejde på tværs, men i høj grad også et indblik i skolernes situation, og hvad der er vigtigt for de enkelte skoler og undervisere.


”Det gav et meget tydeligt billede af, hvor mange forskellige erfaringer og overvejelser vi hver især har gjort os ift. at lave materiale, som er brugbart for skoler, og hvor mange ressourcer vi bruger på at skabe sammenhæng mellem kunsten og skolens verden,” fortæller Gunna Winterberg, der er faglig leder på Det Kongelige Teater.


Første fælles projekt bliver at producere en række generiske undervisningsmaterialer i forbindelse med projektet Smag for Klassisk. Levende Musik i Skolen kommer til at stå for selve materialeproduktionen, men bygger det op efter de tilbagemeldinger og idéer, der kommer ind fra det nye netværk, ligesom materialeproducenterne fra de forskellige aktører vil blive inddraget til feedback og efterfølgende selvfølgelig får mulighed for at bruge materialet i forbindelse med egne koncerter.


”Det er fantastisk at mærke det engagement, der er blandt de mange aktører i musiklivet for at lave gode skolekoncerter og godt undervisningsmateriale. Efter netværksdagen står vi med et stærkt fælles udgangspunkt for at forstå skolernes virkelighed, og hvad det kræver af os som kulturinstitutioner at levere varen,” siger koncertdirektør for Levende Musik i Skolen Ebbe Høyrup.


Læs mere om seminaret her og om projektet Smag for Klassisk på lms.dk/smag-for-klassisk.